My Hands are Dirty, My Heart is Clean
Proiectul oferă copiilor de școală primară o experiență de învățare distractivă, deoarece le permite să exploreze metode științifice și să dezvolte abilități de bază de tehnologie. În același timp, își propun să prezinte produsele pe care le produc și le vând și să atingă inimile donând veniturile pe care le câștigă.
Prin acest proiect, se urmărește ca elevii să creeze opere de artă lucrând cu argilă, pământ, noroi și materiale naturale similare și să fie în contact cu natura. De asemenea, le permite să înțeleagă proprietățile materialelor și să descopere cum să utilizeze resursele oferite de natură.
Acest proiect sprijină copiii să-și dezvolte talentele artistice, să se conecteze cu natura și să-și formeze abilități de vânzări și marketing. De asemenea, le oferă oportunitatea de a face bine cu talentele pe care le descoperă.
La activitățile proiectului au participat profesori și elevi din patru țări: Tucia, Croația, Liban și România, iar domeniile vizate au fost Artă, Tehnologie, Economie, Etică, Limbi străine, Studii de sănătate, Informatică / TIC, Matematică, Subiecte pentru școala primară, Studii sociale / Sociologie, urmărind dezvoltarea celor opt competențe cheie fundamentale pentru fiecare persoană în societatea bazată pe cunoaștere.
"My Hands Are Dirty, My Heart Is Clean" - Free stories online. Create books for kids | StoryJumper
HOLD ON TO THE WIND
Scopul principal al proiectului este de a-i face pe elevi să înțeleagă importanța vântului în viața noastră de zi cu zi. Un alt scop este de a provoca imaginația elevilor cu privire la ceea ce se poate face diferit folosind vântul. În acest proiect în care am folosit instrumente web 2.0, am asigurat și dezvoltarea limbilor străine. în fiecare lună, proiectul propune o activitate diferită pentru a progresa către obiectivul final. Ca produs comun, a fost realizată o carte electronică cu povestea vântului. De asemenea, tema propusă este de o importanță deosebită datorită schimbărilor climatice substanțiale pe care le observăm. Copiii vor înțelege mai bine cum putem folosi energia eoliană ca alternativă, dar și cum schimbările climatice pot avea efecte catastrofale asupra viitorului umanității.
Proiectul a avut 9 membri din Tucia și România, adresându-se elevilor cu vârste între 7 și 15 ani. Competențele cheie vizate (competențe de alfabetizare; competențe multilingvistice;
competențe în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii;competențe digitale;
competențe personale, sociale și de a învăța să înveți; competențe cetățenești; competențe de sensibilizare și expresie culturală.) au acoperit curriculum pentru învățământ primar, Artă, Educația pentru mediu, Geografie, Știintele Naturii, Literatură etc.
"Hold on to the wind" - Free stories online. Create books for kids | StoryJumper
EDUCATION USING ICT
Elevii au desfășurat diverse activități despre problemele de mediu educational, folosind instrumentele TIC. În primul rând, au susținut un Test de Inteligență Multiplă pentru a afla cele mai potrivite stiluri de învățare pentru ei. Ei au folosit instrumente TIC precum Kahoot, Padlet, aplicații mobile și Canva pe tot parcursul proiectului. Acesta a avut 21 de membri din Tucia, România, Bulgaria, Lithuania, Serbia și Croația, adresându-se elevilor cu vârste între 6 și 14 ani. Competențele cheie vizate (competențe în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii; competențe digitale; competențe personale, sociale și de a învăța să înveți; competențe de sensibilizare și expresie culturală) au acoperit curriculum pentru învățământ primar, tehnologii, arte, media, IT și comunicare
MY FUTURE, MY OCCUPATION
Copiii din școala primară au nevoie de ajutor pentru a explora impresiile mentale și emoționale despre ei înșiși și despre viață și pentru a întruchipa și recrea identitățile ocupaționale. Cu acest proiect, elevii noștri din școala primară și-au descoperit interesele și abilitățile, și-au satisfăcut curiozitatea și au stabilit conexiunile necesare pentru învățare. Acesta a avut 21 de membri din Tucia, România, Polonia, Lituania, Italia și Croația, adresându-se elevilor cu vârste între 6 și 11 ani. Competențele cheie vizate (competențe digitale; competențe personale, sociale și de a învăța să înveți; competențe de sensibilizare și expresie culturală) au acoperit curriculum pentru învățământ primar, tehnologii, IT și comunicare.
ZERO WASTE MAKES THE ENVIRONMENT SMILE
Elevii au proiectat materiale, jucării, unelte, jocuri cu deșeuri. De asemenea, au folosit deșeurile alimentare în moduri creative, cum ar fi producerea de suplimente alimentare pentru flori sau plante. Proiectul a avut 11 membri din Tucia, România, Iordania, Republica Moldova, Tunisia și Franța, adresându-se elevilor cu vârste între 8 și 12 ani. Competențele cheie vizate (competențe în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii; competențe digitale; competențe de sensibilizare și expresie culturală) au acoperit curriculum pentru învățământ primar, tehnologii, educație pentru mediu și comunicare
FOUNDERS OF OUR COUNTRY
Scopul proiectului a fost de a prezenta liderii care joacă un rol important în istoria țărilor, în întemeierea acestora. Ne-am propus să ne protejăm cultura istorică prin acest proiect, care a adus cunoștințele istorice în prim plan și a urmărit cunoașterea celor mai importanți conducători în alte țări. Am dorit să aducem în prezent trecutul și să-l prezentăm copiilor noștri, în prim-plan fiind comunicarea interculturală și valorile noastre naționale. Proiectul a avut 12 membri din Tucia, România, Polonia, Lituania și Grecia, adresându-se elevilor cu vârste între 8 și 15 ani. Competențele cheie vizate (competențe digitale; competențe personale, sociale și de a învăța să înveți; competențe de sensibilizare și expresie culturală) au acoperit curriculum pentru învățământ primar, istorie, sociologie, educație socială